Workshops


Rally-O

Wat is Rally-O? De 'O' staat hier voor 'obedience'. Deze sport is een leuke mix van spel, behendigheid & gehoorzaamheid. Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours, uitgestippeld door de instructeur. Elk parcours is anders opgebouwd, uit verschillende oefeningen en volgens verschillende niveau's.  Er bestaan ondertussen meer dan 90 reguliere oefeningen. Afwisseling gegarandeerd!

Obedience (of gehoorzaamheid) met een ‘TWIST’ dus. Rally-O is een erkende sport, maar jammer genoeg wat uitgedoofd. Door dit nieuw leven in te blazen middels instructeurs op te leiden en brevetdagen te organiseren, hopen ze in Nederland & België deze hondensport terug op de kaart te zetten!

Bella Nina heeft onlangs de workshop voor instructeurs gevolgd en zou ook hier in de polder workshops en lessenreeksen willen organiseren/aanbieden

 

Max 4 deelnemers per workshop

Wat gaan we doen tijdens een workshop? Je maakt kennis met het type oefeningen, hoe een parcours wordt opgesteld en uiteraard ook eens een parcours lopen. De workshop duurt ongeveer een uurtje. Er is eveneens ruimte voor vragen

Duur : +/- 60 minuten

Prijs : 35€

Hersenwerkjes


Wat zijn hersenwerkjes nu eigenlijk? Het woord zegt het zelf, we gaan de hersenen van de hond aan het werk zetten op een leuke, speelse manier!

Hersenwerk werkt ontspannend voor je hond. Door het snuffelen en zoeken naar het lekkers, leer je je hond creatief zijn met zijn neus en verhoog je zijn probleemoplossend vermogen. Hierdoor bouw je het zelfvertrouwen van je hond op ! Snuffelen kalmeert je hond, het werkt stress verlagend en zorgt voor meer rust. Het versterkt bovendien de band tussen hond en eigenaar omdat je soms intensief met elkaar samenwerkt.

Enkel fysieke uitdagingen (wandelen, hondensport) zijn niet voldoende. Hierdoor voorzie je dus niet in zijn natuurlijke behoeftes.

Er zijn talloze manieren om je hond mentaal uit te dagen door middel van hersenwerk. Je hebt de gekende hondenpuzzels die je overal te koop kan vinden, de snuffelmatten, een gevulde kong, en zo veel meer !

maar je kan ook zelf aan de slag gaan, met voorwerpen die je in huis kan vinden (en dus geen dure aankoop voor nodig is!), de mogelijkheden zijn eindeloos!

In deze workshop geef ik jullie wat meer uitleg over oa:

  • welke materialen je allemaal kan gebruiken
  • hoe je hersenwerk kan aanbieden als afleiding
  • welke lichaamstaal je hond laat zien
  • de voordelen van hersenwerkjes voor bijvoorbeeld pups, pubers, seniors of zelfs revaliderende honden

 

Heb je interesse in een workshop hersenwerkjes? Ben je benieuwd naar hoe je hiermee aan de slag kan gaan?

Aarzel dan niet langer en neem contact op!


Duur : 60 minuten

Prijs : 30€ (inclusief stappenplan)