Bella Nina biedt via 1 op 1 begeleiding onderstaande cursussen aan. Bij voldoende aanmeldingen kunnen er groepslessen met max 4 baasjes georganiseerd worden. 


Rally-O


Leeftijd : vanaf 6 maand

Wat is Rally-O? De 'O' staat hier voor 'obedience'. Deze sport is een leuke mix van spel, behendigheid & gehoorzaamheid. Bij Rally-O loop je samen met je hond een parcours, uitgestippeld door de instructeur. Elk parcours is anders opgebouwd, uit verschillende oefeningen en volgens verschillende niveau's. 

De bedoeling is dat je op een leuke, ontspannen manier kan samenwerken met je hond. Je mag je hond op allerlei mogelijke manieren aanmoedigen, praten tijdens het parcours, handgebaren gebruiken. Kortom een leuke sport die zorgt voor vrolijke honden en baasjes.

Om te kunnen deelnemen aan Rally-O moet je hond al wel een basis gehoorzaamheid achter de rug hebben, oefeningen bestaan oa uit volgwerk, zitten, staan (en variaties). Heb je nog geen lessen gevolgd bij Bella-Nina, dan kies je de optie Rally-O start, van daaruit kan je dan verder dan Rally-O basis

Inhoud cursus:

 • Rally-O start : 4 praktijklessen van 45 minuten
 • Rally-O basis : 6 praktijklessen van 45 minuten
 • Rally-O vervolg : 6 praktijklessen van 45 minuten
 • Rally-O expert : 6 praktijklessen van 45 minuten

Apporteercursus


Leeftijd : vanaf 6 maand

Wat is apporteren? Bij apporteren gooien we een 'dummy' (= apport) weg, gaat de hond het ophalen en brengt de dummy weer terug naar jou. In deze cursus gaan wij onze hond leren 'enthousiasmeren' voor de dummy en samen aan het werk. Apporteren is sport & spel in combinatie met gehoorzaamheid (heeft jouw hond het nog moeilijk met basis gehoorzaamheidsoefeningen zoals volgen, blijven en hierkomen, dan gaan we daar eerst een aantal specifieke lessen voor inplannen).

Met de cursus apporteren kan je op een speelse manier samenwerken met je hond

Inhoud cursus:

 • 6 praktijklessen van 45 minuten
 • eventueel 4 basis gehoorzaamheidslessen van 30 min
 • Einddoel van de cursus : de hond kan op afstand van 10M de dummy apporteren en terugbrengen naar de eigenaar

Wandel-training


Trekken aan de lijn is een veel voorkomend probleem. Bovendien heeft iedereen zijn eigen mening over hoe je dit 'probleem' moet aanpakken of oplossen. Bij intake gesprekken komt dit onderwerp dan ook dikwijls aan bod: hoe leer ik mijn hond af om te trekken aan de leiband? In onze nieuwe cursus 'wandel training' gaan we samen werken aan het netjes, ontspannen meelopen aan de leiband. Zodat jullie samen terug kunnen genieten van wandelingen

Het maakt niet uit welke leeftijd je hond heeft, we passen de trainingen aan op maat van je hond (pup, puber of senior). Ook hier werken we op een belonings- en welzijnsgerichte manier, met oog voor de hond.

Inhoud cursus:

 • Invullen vragenlijst
 • 5 praktijklessen van max 60 min

Puppycursus 


Leeftijd : van 8 tot 12 weken

In deze cursus gaan we vooral aan de slag met socialisatie. Samen met je pup ga je op ontdekkingstocht. We gaan de pup laten wennen aan alledaagse zaken zoals verkeer, spelende kinderen, harde geluiden, ... Door in deze leeftijdsfase je pup hieraan te leren wennen worden ze extra weerbaar in hun leven. Dit alles komt ten goede aan de mentale belastbaarheid van de pup. Ook gaan we je pup de tijd geven om zijn 'lijf' te leren kennen. We helpen/ondersteunen met coördinatie, balans en lichaamsbesef.

Dit alles op een belonings- en welzijnsgerichte manier met oog voor de hond, zo leer jij je hond kennen (wat hij wel of niet leuk vindt) en krijgt meteen inzicht in lichaams- en hondentaal.

Inhoud cursus:

 • 6 praktijklessen van 30 minuten
 • 2 theorie lessen (zonder hond - lichaamstaal, puppy bijt, zindelijkheid, opgroeiende puppy lijfjes, socialisatie,...)
 • bezoek aan dierenspeciaalzaak

Junior cursus


Leeftijd: vanaf 12 weken

Voor onze juniors bouwen we verder op de socialisatie in combinatie met gehoorzaamheid. In deze leeftijdsfase is het belangrijk om de aandacht voor het baasje te blijven ontwikkelen. We gaan de pup juiste keuzes leren maken, maar gaan hem hier bij helpen.

Op een leuke manier werken we aan basisoefeningen zoals o.a. zit, lig, blijf en hierkomen en passen we hierop speelse variaties toe  (bv: wiebelkont, bowlen, touch, ...)

Ook in deze cursus is het welzijn van de hond belangrijk en trainen we op een beloningsgerichte manier. 

Inhoud cursus:

 • 6 praktijklessen van 45 minuten
 • 1 theorieles (+/- 1 uur)
 • Heb je de puppy cursus bij ons niet gevolgd? Dan plannen we eerst een individuele les om het niveau van de pup te bepalen.

Vervolg cursus


Leeftijd: vanaf 6 maand

Hier bekijken we samen waar jij graag aan wil werken met je hond. Tijdens de eerste les bespreken we in detail wat voor jullie belangrijk is en wat jullie doelen zijn.

Dit kan heel gevarieerd zijn, bijvoorbeeld het verfijnen van de reeds gekende oefeningen, het trekken aan de lijn, het hierkomen, ... 

Rekening houdend met deze leeftijdsfase gaan we vooral ook rekening houden met de puberteit. In de puberteit hebben sommige hondenbaasjes echt het gevoel dat de hond 'ineens' niets meer lijkt te kennen/kunnen. Maar dat is zeker niet het geval

Dan is het belangrijk om routine te behouden en consequent te blijven in wat we vragen. Indien nodig gaan we terug naar de basics, de kracht van herhaling kan ons hierin helpen. 

Inhoud cursus:

 • 7 praktijklessen van 45 minuten
 • Gevarieerde opbouw van lessen